Медики назвали невідомі корисні властивості лимонів

Крім здатності підтримувати організм при застуді, лимони також володіють багатьма іншими корисними властивостями. Медики розповіли про невідомі якості цих цитрусових.

Багатьом добре відомо, що лимони є багатим джерелом вітаміну C, що робить їх одним з найкращих продуктів для підтримки імунітету і боротьби з інфекціями в епідеміологічно несприятливий період. Але поживна цінність лимонів більш значна: їх склад містить вітаміни групи B, фосфор, білок, вуглеводи.

Медиками були названі невідомі корисні властивості лимонів, про це пише видання Sabah (Туреччина).

Ревматизм. Вживання води з лимоном перед їжею і перед сном зменшує прояв неприємних симптомів ревматизму.

Порожнина рота. Полоскання рота теплою водою з лимоном сприяє позбавленню від хворобливих виразок, запалень в роті. Крім того, вживання води з лимоном допомагає полегшити біль, пов’язаний з опухлими яснами.

Стрес, психо-емоційне напруження. Ще одна важлива, але мало кому відома корисна властивість лимонної води: її вживання знижує високий кров’яний тиск, зменшує вираженість стресу, депресії, занепокоєння, приносить відчуття розслаблення.

Лужний баланс. Сік лимонів олужнює все тіло і врівноважує рівень pH в організмі. Підтримувати нормальний рівень лугу в тілі дуже важливо для здоров’я, підкреслюють медики.

Очищення від токсинів. Живильні речовини, що містяться в лимонах, діють як природний сечогінний засіб, який прискорює сечовипускання і сприяє видаленню непотрібних, потенційно токсичних речовин з тканин і кровотоку.

Шкіра. Щоденне вживання лимонної води допомагає «оживити» шкіру – цитрус багатий антиоксидантами, завдяки чому забезпечує антивіковий ефект, продовжує молодість зовнішнього вигляду.





ІНШІ НОВИНИ