Археологи знайшли в Німеччині загадкову гробницю віком півтори тисячі років

У Німеччині під час підготовки місця для птахофабрики знайшли гробницю знатної людини, яка жила 1,5 тисячі років тому під час Великого переселення народів. За словами експертів, це найважливіша знахідка в країні за останні 40 років, пише газета Mitteldeutsche Zeitung.

Як наголошується, в центрі поховання вчені виявили бронзовий казан, у якому може бути прах померлого.

«Нам ще потрібно знайти його останки», – зазначила археолог Сюзанна Фрідріх з Музею первісної історії в Галле.

Поруч з котлом лежали скелети шести жінок. Ними могли бути наложниці або дружини покійного. Разом з тим залишається невідомим, чи вбили їх спеціально для поховання, чи вони самі принесли себе в жертву.

У гробниці також були знайдені останки 11 тварин, в тому числі собак, коней і велика рогата худоба. Все це вказує на те, що тут була похована високопоставлена ​​людина.

Вчені знайшли поряд з гробницею ще 60 могил. Древнє кладовище, на думку фахівців, з’явилося між 480 і 530 роками нашої ери після падіння Риму. Багато германських племен тоді вторглися на території, які більше не перебували під захистом римлян. У могилах також лежали золота монета із зображенням імператора Зенона, скляна чаша, кілька позолочених прикрас, меч і щит із заліза та інші артефакти.





ІНШІ НОВИНИ