Нейромережа намалювала портрети римських імператорів

Фотограф і дизайнер віртуальної реальності з Канади Даніель Вошарт створив реалістичні портрети імператорів Рима, що жили близько двох тисяч років тому. Для цього він використовував нейромережу, про що повідомляється в особистому блозі автора.

У «колекцію» увійшли 54 історичних особистості, які жили в 27-285 роках нашої ери, в тому числі Октавіан Август, Тіберій, Калігула, Нерон і Коммод. Вошарт проаналізував близько 800 скульптурних погрудь, віддаючи перевагу прижиттєвим зображенням.

«В іншому я віддавав перевагу бюстам, зробленим з великою майстерністю і де імператор виглядав потворніше – це показувало, що митець не намагався потішити свою модель», – зазначив дизайнер.

За словами фахівця, він намагався відновити справжні риси обличчя імператорів (колір волосся, очей, етнічну приналежність) за допомогою історичних джерел і профілів на монетах, а також «зістарити» зображення, якщо їх власники дожили до похилого віку. При цьому він не намагався романтизувати правителів або зробити їх більш величними, ніж вони були.





ІНШІ НОВИНИ