Вчені зафіксували безпрецедентне підвищення температури світового океану

Вчені-кліматологи підготували доповідь, згідно з якою безпрецедентне підвищення температури моря відбувається через глобальне потепління.

Про це повідомляється в журналі Journal of Operational Oceanography.

Як пишуть дослідники, в 2018 році в морях Європи встановилися надзвичайно високі температури. Тоді ж на північному сході Тихого океану утворилася велика маса теплої води.

Ця ситуація була аналогічна тій, що спостерігалася в 2013 році, коли тепла морська хвиля, яку називають «БЛОБ», справила катастрофічний вплив на морське життя. В цілому, океанологи та кліматологи підтверджують рекордне підвищення температури моря.

Зміна клімату також провокує збільшення кислотності морської води через поглинання вуглекислого газу з атмосфери, підвищення рівня моря, втрату кисню і відступ морського льоду.

Фахівці вважають, що слід вжити термінових заходів по довгостроковому і систематичному моніторингу Світового океану. За словами авторів доповіді, через те, що безліч людей по всій Землі залежить від морських ресурсів, зміни клімату можуть мати руйнівний вплив на все людство.





ІНШІ НОВИНИ