На британському полігоні помітили «вимерлих» павуків-вовків

На навчальному полігоні Міністерства оборони в Сурреї (Великобританія) помітили павука, який вважався вимерлим протягом майже 30 років. Представників виду Alopecosa fabrilis в останній раз бачили в природі в 1993 році, повідомляє The Daily Mail.

Дослідження показали, що на полігоні мешкає ціла колонія. Фахівці нарахували 22 особини, включаючи 10 самців і одну самку.

Alopecosa fabrilis відносяться до сімейства Lycosidae – павуків-вовків. Під час полювання вони впорскують отруту в тіло жертви, і токсична речовина буквально розчиняє внутрішні органи. Але для людини павуки не є небезпечними, так як розмір їх тіла не перевищує 55 мм.

Павуки володіють прекрасний зором і вміють добре маскуватися. Ведуть переважно нічний спосіб життя. Їх також називають павуками-лисицями через звичку переслідувати видобуток по піщаній місцевості, гравію та камінню, перш ніж накинутися і зловити на бігу. Як правило, в ролі здобичі виступають жуки, мурашки та інші дрібні павуки.

Вид Alopecosa fabrilis внесений до Червоної книги як «що знаходиться під загрозою зникнення». До останнього часу вважалося, що у Великобританії він вже повністю вимер.





ІНШІ НОВИНИ