Під офісом в центрі Риму знайшли залишки палацу Калігули

Італійські дослідники, проводячи розкопки в центрі Риму, виявили залишки старовинного палацу. Колись навколо нього розташовувався сад з фонтанами і екзотичним звіринцем, де жили страуси, олені і навіть ведмідь, повідомляє The Times.

Також були знайдені артефакти: коштовності, монети, кістки тварин і металева брошка, яка належала імператорській гвардії. Вчені прийшли до висновку, що палац відноситься до епохи правління римського імператора Калігули (37-41 роки нашої ери).

Руїни палацу знаходилися під офісами Enpam: інституту пенсійного забезпечення лікарів на площі Вітторіо Емануеле II. Їх звели в околицях Еськвілінського пагорба – одного з семи пагорбів, на яких спочатку був побудований Рим.

«Ми знайшли кістки з лапи лева, зуб ведмедя, кістки страусів і оленів», – розповіли археологи.

За словами фахівців, дикі тварини використовувалися для приватних циркових вистав імператора. Команда також виявила насіння імпортних екзотичних рослин і залишки білої мармурових сходів, що з’єднувала різні рівні саду.

Інтер’єри палацу були прикрашені «живими» фресками – це настінні розписи, виконані на вологій штукатурці, що дозволяє кольоровому пігменту вбиратися в поверхню стіни. Вони також були облицьовані різнокольоровою мармуровою мозаїкою. В архівах йдеться, що будинок і сади були побудовані Луцієм Елієм Ламією, багатим сенатором і консулом, який заповів своє майно імператору.





ІНШІ НОВИНИ