Розкрито загадки одного з найбільш таємничих поховань в Лондоні

У 1999 році на території сучасного ринку Спіталфілдс в Лондоні була знайдена незвичайна могила. Навіть попередній аналіз поховання дав зрозуміти, що жінка, похована в цьому місці, володіла виключно високим соціальним статусом. Тепер дослідники отримали нові дані, які наближають нас до розкриття таємниці особистості так званої римської жінки Спіталфілдс.

Жінка була похована в прикрашеній свинцевій труні. Подальші дослідження її останків, детально описані в новій книзі, показують, що її одяг був зроблений з шовку найвищої якості з Китаю, а нитки, що прикрашали одяг, на 97 відсотків складаються з чистого золота.

Смуга вовни, яка також становила її похоронний костюм, зіпсувалася за 1600 років з моменту її смерті і тепер представляє собою непоказний темно-коричневий шматок матеріалу, проте мікроскопічний аналіз показав, що спочатку він був фіолетовим.

У римській Британії пурпурний колір був відмітною рисою багатих і могутніх людей, оскільки для створення фарби використовувався пігмент певного виду європейських равликів. Вважається, що в той час це був найдорожчий пігмент в світі.

Дослідження показало, що цілий сегмент кладовища був відведений для поховання маленьких дітей. Археологи зазначають, що це було надзвичайно незвично, оскільки на міських римських кладовищах раніше було зареєстровано дуже мало дитячих поховань.

Пізніше цей район використовувався в якості середньовічного поховання, в 1197 році став монастирем, а в XVII столітті – полігоном артилерійської роти.

Сама жінка померла в молодому віці, можливо, під час пологів або від хвороби, але на її могилі немає написів і немає надгробку. Експерти вважають, що його могли зруйнувати в середньовіччі, щоб побудувати міські стіни.

Її поховали з різними цінними предметами, в тому числі з двома скляними посудинами, в яких могли бути духи. Один циліндр був довжиною 23 сантиметри з унікальною основою, зробленою з дорогоцінного каменю, і зигзагоподібними скляними прикрасами.

Під головою жінки дослідники знайшли сліди наявності подушки з лаврового листа, ще одного показника заможного життя, яке вона вела.

В цілому, дослідження додало 174 нових могил до списку поховань в цьому районі, довівши їх загальну кількість до 493.





ІНШІ НОВИНИ