Сьогодні до Сонця наблизилися дві комети

Відповідно до доступних даних із супутників стеження за навколосонячними простором були зафіксовані дві комети, які з’явилися в полі зору камер 17 січня і впритул наблизилися до Сонця – сьогодні, 18 січня.

На даний момент з незрозумілої причини нових знімків у відкритому доступі немає і незрозуміло, чи врізалися ці комети в Сонце або ж пролетіли повз нього.

Якщо врізалися, слід очікувати сплеску активності і сонячних спалахів, тим більше, що на Сонці зараз якраз утворилася нова активна зона, але якщо ці дві комети минули його, то наступною перешкодою на їх шляху може стати планета під назвою Земля.

Якщо звичайно це взагалі комети. Це можуть бути надто великі астероїди, один з яких при наближенні до Сонця випустив “хвіст” розжарених газів при нагріванні від Сонця. Принаймні об’єкт зліва схожий на величезну комету, а ось об’єкт, що летить праворуч і нижче, може бути, як кометою меншого розміру, так і астероїдом великого розміру. Дуже великого розміру…

Цікаво, що офіційних повідомлень про події такого масштабу поки взагалі немає ніяких. З урахуванням відсутності даних із супутників у відкритому доступі це викликає деякі питання…

Жодної активності Сонця (спалахів), викидів не зафіксовано (згідно даних на графіку), а при зіткненні цих об’єктів з Сонцем, сплеск такої активності повинен був бути зафіксований.

Цікаво, що буде далі. Будемо стежити за розвитком ситуації.





ІНШІ НОВИНИ