Людська цивілізація буде повністю знищена: вчені НАСА розповіли про загибель Сонця

У довгостроковій перспективі Сонце перетворить Землю в неживий камінь, однак у людства є ще багато часу, щоб переселитися на іншу планету. Про це розповіли фахівці американського космічного агентства НАСА.

За їх словами, рано чи пізно світило вичерпає запаси водню, після чого гравітаційні сили, які утримують Сонце зсередини, вже не зможуть чинити опір зовнішньому тиску, що в свою чергу спричинить зміну розмірів світила в більшу сторону, а також спровокує зниження температури на поверхні. Зірка почне дуже швидко остигати, але під час цього процесу також відбудуться масштабні катастрофи. Коли яскравість світіння Сонця збільшиться в два рази, Світовий океан припинить своє існування, потім Сонце випалить все повітря, і умови на планеті стануть неприйнятними для життя абсолютно всіх живих істот.

Як підкреслюють фахівці НАСА, У людей в запасі ще багато часу, щоб створити сучасні технології, за допомогою яких вдасться знайти планети, придатні для життя. У Сонячній системі можна вибрати Юпітер або Сатурн, які не будуть схильні до сонячного впливу За прогнозами дослідників, Сонце загине не раніше, ніж через 3 млрд років.





ІНШІ НОВИНИ