Над Канадою і США пронісся яскравий метеор

У небі над американським штатом Вермонт і частково над Канадою пролетів яскравий метеор. Співробітники американського космічного агентства НАСА розповіли, що, швидше за все, цей метеор був невеликим уламком астероїда. Як стверджують в космічному агентстві, вага метеора не перевищував 5 кг, однак при великій швидкості в атмосфері Землі він розвалився на дрібні частини, через що виникла сильна хвиля тиску.

Очевидці при цьому стверджують, що навіть бачили, як тряслися невеликі будівлі. «Через це тряслися деякі будівлі, а ті, хто опинився поруч з траєкторією польоту, не тільки бачили метеор в небі, а й чули характерний звук», – підкреслили співробітники НАСА. Також вони вже встигли встановити, що швидкість падіння метеорита була не менше 19 км в секунду.

Нагадаємо, що кілька днів тому яскравий метеор також промчав в небі над Великобританією. Пізніше вчені повідомили, що всього через пару днів завдяки щасливому випадку вдалося виявити один з уламків цього метеора. Справа в тому, що чим раніше знаходять метеорити, тим більше шансів їх вивчити, оскільки на них ще не встигли подіяти хімічні структури Землі.





ІНШІ НОВИНИ