Вчені попередили про наближення дуже швидкого астероїда

21 березня всі любителі астрономії зможуть поспостерігати за дуже незвичайним явищем в нічному небі. Співробітники американського космічного агентства НАСА розповіли, що 21 березня повз Землю на величезній швидкості промайне великий астероїд.

Як відзначили вчені НАСА, мінімальна відстань від Землі до цього об’єкту становитиме близько 2 млн км, а це в п’ять разів більше, ніж дистанція від нашої планети до Місяця.

«Загрози зіткнення з нашою планетою немає ні зараз, ні в майбутньому. Ми дуже точно знаємо орбітальний шлях 2001 FO32 навколо Сонця, так як він був виявлений 20 років тому і з тих пір відстежується», – пояснили фахівці. У той же час вони підкреслили, що швидкість цього астероїда буде величезною – близько 124 км на годину. За словами вчених, така швидкість буває великою рідкістю для більшості космічних об’єктів.

Як пояснили експерти, причиною такої величезної швидкості може бути сильно нахилена і витягнута орбіта об’єкта навколо Сонця. Вона має нахил на 39 градусів до площини орбіти Землі. З орбіти астероїд починає наближатися до Сонця на великій швидкості. Один оборот навколо світила цей об’єкт здійснює за 810 земних діб.





ІНШІ НОВИНИ