Океани в космосі: вчені розповіли, як з’явилася вода на Землі

Група вчених опублікувала велику доповідь про виникнення води на Марсі і на Землі. Вчені вважають, що результати їх дослідження допоможуть полегшити пошуки планет, де може існувати життя. За словами фахівців, їм вдалося об’єднати дані, які були зібрані за допомогою інфрачервоного космічного телескопа Herschel.

Він був запущений в 2009 році і працював до 2013 року. На цьому апараті також знаходився унікальний прилад, за допомогою якого можна було відстежити молекули води в космічному просторі. Як стверджують фахівці, на частинках пилу може утворюватися вода у вигляді льоду на холодних міжзоряних хмарах. Коли хмара колапсує з утворенням зірки і протопланетного диска, вода найчастіше залишається в них розміром з гальку і зберігається при формуванні зірки, розповіли дослідники.

Крім того, вони впевнені, що в більшості планетних систем існує дуже багато води, яка може заповнити тисячі океанів. Як вони підкреслили, гаряча пара починає втрачатися в променевому просторі, а крижаний пар залишається в системі, він продовжує конденсуватися на частинках порід і розростатися. Нагадаємо, раніше іншим вченим вдалося визначити, що мільйони років тому на Марсі було багато води.





ІНШІ НОВИНИ