Незрозуміле природне явище: вчені НАСА показали веселку на Марсі

Марсохід Perseverance зняв незрозуміле природне явище на Червоній планеті. Несподіваним знімком поділилися співробітники американського космічного агентства НАСА. Вони розповіли, що марсохід продовжує перебувати на Червоній планеті і періодично відправляє на Землю унікальні знімки.

На останній фотографії можна розгледіти марсіанську веселку. Вчені пояснили, що веселка не можна побачити з поверхні планети, оскільки вона виникає через світло, яке відбивається від крапель води в атмосфері. Якщо говорити про Марс, то там води немає, також спостерігаються низькі температури, тому вчені поки не можуть пояснити, як саме може виникати веселка на Червоній планеті. Однак скептики, які коментують цей знімок, вже написали, що ніякого марсохода на Червоній планеті немає, і він знаходиться десь в пустелі Невади. Співробітники НАСА відразу відповіли конспірологам і підкреслили, що на знімку відображена НЕ веселка, а відблиск лінзи.

За їх словами, на марсоході встановлені задні і фронтальні камери, при цьому на фронтальних можна знайти сонцезахисні козирки, що запобігають появі відблисків на фотографіях, а на задніх камерах вони відсутні. Саме за допомогою задньої камери був зроблений цей знімок. «Сонцезахисні козирки не вважали необхідними на задніх камерах, тому на їх зображеннях можна побачити артефакти розсіяного світла», – пояснили співробітники НАСА.





ІНШІ НОВИНИ