Вчені заявили про повне зникнення білих ведмедів, гренландських тюленів і китів

Згідно з даними останніх досліджень фахівців Англійського королівського товариства, зовсім скоро на планеті можуть зникнути деякі види тварин.Вчені розповіли, що в своєму дослідженні спиралися виключно на кліматичні дані останніх десятиліть.

Згідно з їхнім прогнозом, у найближчі роки кількість морського льоду на півночі планети рекордно скоротиться, що призведе до скорочення генетичного різноманіття до 10% всього за двадцять років. Фахівці пояснили, що такі дані вони отримали після вивчення популяції білих ведмедів, що мешкають на Шпіцбергені.

Вчені нагадують, що саме білі ведмеді є корінними жителями арктичного регіону, і їх виживання безпосередньо залежить від площі морського льоду. За останні роки вона рекордно скоротилася, і білим ведмедям фактично доводиться виживати в нових умовах. Більше того, дослідники вказали ще на один нюанс. За їхніми словами, темпи глобального потепління в Арктиці відбуваються набагато швидше, ніж вважалося раніше, тому білі ведмеді можуть повністю зникнути всього через кілька десятиліть.

Також під серйозною загрозою знаходяться такі тварини, як гренландські тюлені і деякі види китів. «Білі ведмеді знаходяться під потужним кліматичним тиском. Ми закликаємо всіх небайдужих людей долучитися до адресної програми підтримки морських ссавців Арктики і «всиновлювати» не тільки білих ведмедів, а й китів, яких сьогодні винищують такі «цивілізовані» країни, як Норвегія, Данія і Японія!», – підкреслили фахівці.





ІНШІ НОВИНИ