Google випустила нову операційну систему замість Android

В якій би великій секретності компанії не створювали свої продукти, але журналістам практично завжди вдається про це дізнатися. У таких випадках, іноді, корпорації заперечують свої плани, щоб таким чином не розкривати інформацію завчасно. Зовсім недавно компанія Google заявила про те, що вона не збирається випускати заміну Android, проте всі факти вказували на протилежне. Сьогодні, 12 грудня 2018 року, сталося дещо неймовірне.

Лічені години назад компанія Google додала в AOSP-код операційної системи Android підтримку фірмового комплекту створення додатків для нової ОС. За рахунок цього тепер всі програми, створені під Fuchsia OS, зможуть повноцінно працювати на нових версіях «зеленого робота». Таким чином американська корпорація, по суті, випустила нове програмне забезпечення для смартфонів і планшетів, зробивши це замість старого.

З бази даних AOSP, яка має відкритий вихідний код, вдалося з’ясувати про якийсь пристрій під назвою Fuchsia OS, але при цьому використовується частина функціональних можливостей Android. Все це вказує на те, що компанія Google дійсно збирається позбутися від «зеленого робота», на створення і поліпшення якого вона витратила понад 10 років. Статися це повинно через кілька років, про що звичайно ж повідомлять публічно.

Операційна система Fuchsia OS зможе замінити Android лише в тому випадку, якщо вона отримає підтримку всіх старих додатків, оскільки без них користуватися нею захочуть лише одиниці. Саме тому вже зараз, коли нова ОС тільки знаходиться в стадії розробки, Google додала в «зеленого робота» підтримку комплекту розробників SDK, що дозволяє створювати програмне забезпечення відразу для двох платформ. Це вкрай великий крок, який доводить бажання компанії перевести всі мобільні пристрої в майбутньому на нову платформу.

За даними від американських ЗМІ, новітнє програмне забезпечення в особі Fuchsia OS зможе повністю замінити Android, Chrome OS і багато інших операційних систем Google, включаючи тОС для телевізорів. Весь секрет у тому, що нова ОС має модульну структуру, тому вона може повноцінно працювати навіть на смарт-годинах, не кажучи вже про щось більш потужне.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ