Нова Windows 10 змінилася до невпізнання

Компанія Microsoft в останні місяці випускає вкрай багато глючних оновлень операційної системи Windows 10, установка яких призводить до виникнення вкрай неприємних проблем. Сьогодні, 20 грудня 2018 року, вона випустила нову збірку десятої «вінди», встановити яку на свої мобільні пристрої вже можуть всі користувачі. Вона має номер 18305, а головним нововведенням в ній стало оновлене меню «Пуск». Його значно спростили, щоб користувачам було простіше ним користуватися з використанням мишки і клавіатури.

Нове програмне забезпечення, по суті, змінює зовнішній вигляд операційної системи Windows 10 до невпізнання. Тепер стандартне меню «Пуск» виглядає набагато привабливіше для очей. Крім оновленого інтерфейсу, збірка 18305 містить в собі ізольоване середовище для запуску підозрілих додатків, оновлений антивірус «Захисник Windows», підтримку хмарного буфера обміну з оптимізованим попереднім переглядом збереженого тексту, новий розділ «Параметри», а також ряд інших нововведень.

Користувачі програми Microsoft To-Do, яка призначена для планування будь-яких справ, повинні по достоїнству оцінити підтримку синхронізації даних з голосовим помічником Cortana. Очікується, що зі збірки 18305 в кінцевому підсумку вийде велике оновлення Redstone 6, а вийде воно навесні наступного року, швидше за все, десь в середині квітня.

Складно сказати, як користувачі поставляться до оновленого зовнішнього вигляду «вінди», проте користувачам комп’ютерів без сенсорних екранів нововведення майже напевно сподобається, оскільки воно перетворює меню «Пуск» в таке, яке використовувалося в оригінальних версіях операційної системи Windows, на кшталт «сімки». Ті користувачі, кому хочеться вже зараз отримати доступ до нового інтерфейсу ОС, можуть стати учасниками програми раннього доступу Windows Insider.

Втім, до моменту релізу апдейта Redstone 6, дизайн ряду елементів в ОС ще може змінитися, тому особливого сенсу в установці нового ПО просто зараз немає.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ