Windows 10 після установки оновлення ламає комп’ютери

Американська корпорація Microsoft останнім часом допускає все більше і більше помилок в своєму програмному забезпеченні, в результаті чого мільйони людей позбавляються можливості повноцінно користуватися комп’ютером. Як вдалося з’ясувати, після установки нового оновлення на Windows 10 мільйони комп’ютерів виходять з ладу, тобто можливість їх використовувати зникає. Відбувається це через те, що при завантаженні користувач просто бачить чорний екран, тобто сама ОС не включається.

Багато користувачів вже знайшли вихід із ситуації – вони переустановили Windows 10, втративши всі особисті дані. Проте, так краще не робити. Все почалося з того, що компанія Microsoft випустила патч KB4467691, спрямований на усунення одного єдиного пролому в системі захисту браузера Internet Explorer. Так, цим веб-браузером в 2018 році користуються небагато, але даний патч автоматично встановлюється ОС. Він виправляє вразливість, за допомогою якої зловмисники могли змусити старий браузер пошкодити дані, а потім замість них завантажити шкідливі.

Відразу після установки патча багато власників комп’ютерів на базі операційної системи Windows 10 зрозуміли, що їм дуже не пощастило. Дослідним шляхом вдалося з’ясувати, що до таких проблем схильні ноутбуки з менш ніж 8 ГБ оперативної пам’яті, а особливо продукція від компанії Lenovo. У разі виявлення проблем, електронний пристрій вмикається, але нічого не відбувається. Компанія Microsoft вже визнала наявність неполадок і пообіцяла виправити їх найближчим часом, але коли саме це станеться – невідомо.

Тепер в описі до патчу KB4467691 є інформація про те, що він «несумісний з деякими моделями ноутбуків», в зв’язку з чим встановлювати його потрібно на свій страх і ризик. У разі, якщо комп’ютер після установки оновлення на Windows 10 уже не включається, можна спробувати відключити опцію безпечного завантаження Secure Boot через UEFI – деяким користувачам це допомогло. Іншим же, що цілком очевидно, доведеться заново встановлювати ОС, або ж якимось чином відновлювати її в стан, який був до установки злощасного патча.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ