6 порад, які допоможуть поглянути по-новому на Google Карти

Google Карти – це відмінний інструмент для навігації по незнайомій місцевості. Крім пошуку нових місць, сервіс допоможе в плануванні подорожей і відпочинку. Ми зібрали шість корисних порад, які допоможуть максимально ефективно використовувати картографічний сервіс від корпорації.

Наші поради підійдуть для користувачів сервісу на iOS і Android, з їх допомогою ви навчитеся використовувати карти по максимуму. «Офлайн-карти», «Списки» і «Збірки» допоможуть в плануванні майбутньої подорожі, а інструмент «Що поруч» зможе стати вашим гідом в будь-якому новому місці.

Офлайн-карти

У подорожі по новим країнам мобільний інтернет – одна з найголовніших проблем. Щоб продовжити орієнтуватися в новій місцевості – попередньо завантажте карти для онлайнового доступу і вони зможуть працювати без підключення до інтернету. Завантажити карти потрібного міста можна в розділі «Офлайн-карти», натисніть «Вибрати карту» і виберіть в ручну ділянку, яку необхідно завантажити.

Списки

«Ваші місця» – одна з найбільш зручних і маловідомих функцій Google Карт. За допомогою цього інструменту можна створювати закладки для всіх місць і пам’яток, які ви б хотіли відвідати в подорож. Зберігати місця можна двома способами: за допомогою меню «Ваші місця» – потрібно перейти в розділ «Збережені» і в ручну додати місце, або прямо на карті вибрати цікаве місце, а потім на його інформаційній картці натиснути «Зберегти».

Збірки

Функція «Ваші місця», на жаль, не надає можливості взаємодії з іншими користувачами. Для цього можна використовувати «Збірки». Мініатюра з добірками з’являється після натискання на кнопку «Поділитися». Створіть збірку зі списком місць, які ви плануєте відвідати в подорожі, і відправте всім учасникам, які планують скласти вам компанію в поїздці.

Що поруч

Функція «Що поруч» виручає в новому і незнайомому місці. Вам більше не буде потрібна допомога гіда або екскурсовода. Щоб переглянути найцікавіші місця і пам’ятки поточного місця розташування – відкрийте шторку «Що поруч» свайпом від нижньої межі екрану. Цей інструмент працює на основі ваших уподобань, історії відвіданих місць і порад експертів.

Уподобання в їжі та напоях

Для більш точної роботи функції «Що поруч» ви можете налаштувати свої переваги в їжі та напоях, на їх основі Google Карти будуть формувати список цікавих місць. Відкрийте «Налаштування», потім перейдіть в розділ «Їжа та напої: переваги».

Хронологія

Ще одна цікава особливість карт від Google – «Хронологія». Цей сервіс запам’ятовує всі відвідані місця та маршрути і представляє їх у зручному інтерфейсі з можливістю детального перегляду.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ