Google Chrome для комп’ютерів отримав темний режим. Як увімкнути?

Американська корпорація Google ще багато років тому випустила на ринок свій фірмовий веб-браузер, якому лише за п’ять років вдалося отримати звання найпопулярнішого в світі, а таке він зберігає за собою ось уже як багато років. Сьогодні, 23 січня 2019 року, вкрай відомий Google Chrome був оновлений до нової версії для комп’ютерів, отримавши при цьому темний режим. Вже зараз всі охочі можуть його увімкнути, але для цього буде потрібно використовувати операційну систему Windows 10, або ж новішу (в майбутньому).

Темний режим в Google Chrome – це нове оформлення всього інтерфейсу, при якому раніше світлі кольори стають темними, і навпаки. Щоб отримати доступ до такого нововведення потрібно завантажити з офіційного сайту і встановити збірку браузера Canary, яка вдає із себе бета-версію популярного інтернет-браузера, причому за популярністю вона йому не поступається. Після цього потрібно створити на робочому столі Windows 10 ярлик для запуску цього додатка і відкрити його властивості, клікнувши правою кнопкою миші на значок.

В поле «Об’єкт» потрібно вставити рядок –enable-features = WebUIDarkMode –force-dark-mode, після чого зберегти зміни і запустити браузер. Якщо все було зроблено правильно, інтернет-оглядач Google Chrome запуститься відразу з темною темою оформлення. Таким чином, щоб використовувати його, потрібно використовувати даний ярлик. У майбутньому розробники обіцяють додати спеціальні налаштування, які дозволять швидко прямо в меню включати або вимикати темний інтерфейс, який менше напружує зір, особливо ввечері і пізно вночі.

Звичайний веб-браузер Google Chrome в фінальному стабільному вигляді повинен отримати підтримку режиму Dark Mode через кілька місяців, тобто чекати доведеться ще довго. Важливо зауважити, що темний режим завжди буде працювати тільки на комп’ютерах під управлінням Windows 10, тобто чекати появи такої можливості на комп’ютерах на базі інших версій «вінди» не варто, оскільки в них немає підтримки необхідних драйверів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ