Google випустила нову ОС для смартфонів, яка повністю замінить Android

Американська корпорація Google одночасно працює над десятками різних проектів, причому багато з них в кінцевому підсумку закривають, визнаючи їх провальними. Проте, в деякі проекти «пошуковий гігант» вкладає величезні суми грошей, бажаючи таким чином довести їх до розуму і зробити неймовірно популярними. Все це призвело до того, що дана компанія створила і випустила нову ОС для смартфонів, планшетів, комп’ютерів та інших електронних пристроїв, яка повністю замінить Android вже найближчим часом.

Сьогодні, 24 січня 2019 року, відомий розробник Білл Стівенсон в своєму профілі в соціальній мережі LinkedIn повідомив про те, що він покинув Apple, в якій понад 14 років займався створенням операційної системи macOS, почавши працювати над новою ОС від Google, яка називається Fuchsia OS. При цьому він написав, що допоможе «вивести на ринок» майбутню заміну операційної системи Android. Це прямий доказ того, що «пошуковий гігант» робить все можливе заради того, щоб зробити своє новітнє програмне забезпечення загальнодоступним.

Вже достеменно відомо, що операційна система Fuchsia OS має зворотну сумісність з додатками для Android, створеними з використанням сучасних засобів створення ПО. Це ще один доказ того, що дана ОС замінить «зеленого робота», причому станеться це вже в найближчому майбутньому. При цьому сама Google офіційно ніяк не коментує плани щодо відмови від звичного всім Android на користь абсолютно нової платформи, яка має модульну структуру і позбавлена всіх недоліків.

При роботі над Fuchsia OS співробітники Google вирішили взяти все найкраще від усіх існуючих в світі операційних систем, після чого об’єднати все це в одне ціле з використанням однієї мови програмування і таким чином, щоб не порушувати чиїсь патенти. Очікується, що реліз нової ОС в якості заміни Android відбудеться вже в 2021 році, тоді як незадовго до цього «пошуковий гігант» може випустити її повністю працездатну тестову збірку, встановити яку на свої гаджети зможуть власники відповідних мобільних пристроїв.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ