Нова операційна система «вбиває» смартфони Xiaomi

Китайські виробники за останні роки навчилися створювати хороші електронні пристрої з потужним «залізом» і відмінним дизайном, проте якість їх програмного забезпечення час від часу сильно страждає, а цьому звичайно ж ніхто не радий. Як стало відомо сьогодні, 25 січня 2019 року, випущена нова операційна система наповал «вбиває» смартфони Xiaomi, причому від проблеми вже постраждали десятки тисяч людей. Після її установки мобільний пристрій потрапляє в циклічне перезавантаження.

Це означає, що коли смартфон вже повинен відобразити екран блокування після увімкнення, він відразу ж перезавантажується, а відбувається це нескінченно багато разів. Виною всьому стало січневе оновлення для системи безпеки Android, яке співробітники китайської корпорації Xiaomi випустили для моделі Mi A2, запущеної в продаж восени минулого року.

Щоб повернути смартфонам працездатність власникам мобільних пристроїв Xiaomi, які вже зіткнулися з проблемою, доводиться вручну перепрошивати смартфон. Якщо заздалегідь до виникнення збою в bootloop не була зроблена резервна копія даних, всі призначені для користувача дані будуть видалені, причому відновити їх вже не вийде. Як підсумок – репутація китайської корпорації виявилася дуже сильно «підірвана». В цьому немає нічого дивного, адже багато людей через недоробки розробників сильно постраждали.

Компанія Xiaomi поки що ніяк не коментує подібну інформацію, але вже відомо, що січневий патч для системи безпеки Android виводить з ладу не всі смартфони Mi A2, а тільки деякі. Втім, на яких саме мобільних пристроях відбуваються збої, ніхто досі не знає. При цьому китайська корпорація продовжує поширення апдейта, в результаті чого з кожною хвилиною кількість постраждалих зростає. Саме тому краще поки що відключити функцію установки оновлень, а зробити це можна в розділі «Про телефон», відвідавши меню «Параметри розробника».

Джерело





ІНШІ НОВИНИ