WhatsApp отримав нову функцію, яку зобов’язаний використовувати кожен

Сервісом для спілкування WhatsApp користується більш ніж 1,4 млрд людей, що проживають в різних частинах світу. Розробники месенджера роблять все для підвищення його популярності, починаючи від збільшення швидкості роботи і закінчуючи додаванням різних нововведень. Сьогодні, 4 лютого 2019 року, для завантаження з магазинів App Store і Google Play для мобільних пристроїв стала доступна нова версія додатка, в якій з’явилася нова функція захисту, і її просто зобов’язаний використовувати кожен. В даний час вона вже доступна більшості людей.

Ще в кінці минулого року розробники провели дослідження і з’ясували, що багато користувачів WhatsApp використовують смартфони, на яких немає блокування за допомогою пароля, сканера відбитків пальців або ж якихось інших заходів захисту. Це означає, що будь-яка людина, яка отримає доступ до такого гаджету, зможе без зайвих зусиль його розблокувати, запустити месенджер і прочитати всю переписку, а можливо навіть переслати її собі на номер, після чого «затерти сліди».

Саме тому в месенджер було вирішено додати власну систему захисту, яку починаючи з сьогоднішнього дня можуть використовувати всі бажаючі, але у декого вона може з’явитися лише в найближчі дні. Перед запуском WhatsApp доведеться щоразу вводити пароль, або ж сканувати палець. У мобільних пристроях на базі iOS і Android, де є сканер обличчя, можна використовувати його. Подібний захист працює навіть у випадку, якщо на електронному пристрої немає захисту за допомогою функцій операційної системи.

Для активації нової функції захисту слід запустити «Налаштування», після чого перейти в розділ «Рахунок» і відкрити меню “Конфіденційність”. У ньому буде пункт під назвою «Блокування екрану», на який потрібно натиснути, а потім налаштувати все на свій власний розсуд. Головне пам’ятати, що поки WhatsApp знаходиться в оперативній пам’яті мобільного пристрою, перебуваючи в розблокованому стані, його можна буде запустити повторно без введення пароля. Саме тому вкрай важливо не забувати вивантажувати його з меню багатозадачності, особливо якщо на телефоні не встановлене ​​блокування на рівні всієї операційної системи.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ