Google Chrome отримав темну тему оформлення

У п’ятницю компанія Google вирішила порадувати шанувальників свого програмного забезпечення не тільки новим Android з сучасним дизайном, але ще і свіжою збіркою веб-браузера Chrome, який в даний час займає перше місце за популярністю в усьому світі. Його використовують майже 2 млрд людей, запускаючи хоча б один раз на місяць. Така його популярність обумовлена тим, що встановити і використовувати його можна на смартфонах, планшетах, ноутбуках і стаціонарних комп’ютерах. При цьому, всі дані будуть синхронізуватися між кількома пристроями.

Сьогодні, 8 лютого 2019 року, браузер Google Chrome вийшов в новій версії, а головним її нововведенням стала підтримка темної теми оформлення, яку дуже просто увімкнути. Нововведення вже доступне користувачам в тестовій збірці з номером 74, яка просто зараз доступна для завантаження з офіційного сайту розробників. Встановити її можна на комп’ютери, що працюють під управління Windows 10 і macOS Mojave. Тільки на них темний інтерфейс буде працювати на рівні всієї операційної системи. У більш ранніх ОС такої можливості немає.

Простіше кажучи, якщо темний режим увімкнений в налаштуваннях Google Chrome, при його включенні в останніх збірках операційних систем від Microsoft і Apple користувачі отримують можливість активувати його автоматично, тобто коли весь інтерфейс ОС змінюється на рівні системи. Іншими словами, не потрібно нікуди натискати – як тільки темна тема включиться на рівні операційної системи, вона відразу ж катуються в найпопулярнішому в світі браузері. Більш ніж півроку співробітники «пошукового гіганта» працювали над цією функцією.

При цьому, всі сервіси Google в рамках веб-версій також підтримують темний інтерфейс. Наприклад, якщо відкрити фірмову пошукову систему компанії і включити qjuj на рівні операційної системи, весь пошуковик буде забарвлений в темні кольори. Розробникам довелося переробити дизайн налаштувань, нових вкладок, сторінки завантаження, панелі швидкого доступу, а також безлічі інших елементів, на що пішло багато часу, оскільки довелося підбирати найбільш оптимальні кольори. Фінальна стабільна збірка Chrome версії 74 з підтримкою темного інтерфейсу вийде в квітні 2019 року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ