Google Chrome отримав довгоочікувану можливість для любителів музики

Як не крути, але в даний час найпопулярнішим програмним забезпеченням для відвідування веб-сайтів є Google Chrome, а стати таким йому вдалося за свою 10-річну історію. За цей термін він виконав великий шлях від експерименту всередині «пошукового гіганта» до одного з головних сервісів компанії, над яким тепер працюють сотні людей з різних країн світу, роблячи цей додаток краще і зручніше для користувачів. Сьогодні, 9 лютого 2019 року, розробники випустили нову збірку цього браузера.

У випущеному оновленні вдалося виявити, що тепер Google Chrome має довгоочікувану можливість для любителів музики, яка абсолютно точно доведеться всім до душі, тому як про її появу вже дуже давно мріють багато користувачів. Відтепер користувачі можуть використовувати мультимедійні клавіші на клавіатурах своїх комп’ютерів, щоб керувати як гучністю, так і відтворенням. Простіше кажучи, відтепер музику можна ставити на паузу, або ж навпаки запускати її відтворення.

Нововведення працює поки що тільки на комп’ютерах і ноутбуках, але в майбутньому воно може стати доступним і на планшетах, що працюють під управлінням Windows. Зустріти нову можливість вже можна в тестовій збірці Chrome 73 Beta, а доступна вона в версіях для платформ macOS, Chrome OS і Windows. Збірка для Linux стане доступна для завантаження і установки в найближчі кілька тижнів, обіцяють розробники з американської корпорації Google. При цьому, звичайно, на цьому нововведенні все не обмежилося.

Компанія Google надала всім розробникам доступ до Media Session API, щоб вони могли реалізувати підтримку управління відтворенням засобами веб-браузера Chrome. Це може бути корисно, наприклад, власникам різних онлайн-кінотеатрів, де за замовчуванням такої можливості немає. Очікується, що незабаром схожі можливості з’являться в браузера Safari, Firefox, Opera і Edge від Microsoft, всі з яких працюють над їхньою підтримкою в своєму програмному забезпеченні. Такі нововведення абсолютно точно припадуть до душі всім любителям музики.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ