З’явилася нова безкоштовна Windows для комп’ютерів

Американська корпорація Microsoft активно працює над операційною системою Windows 10, проте багатьом користувачам не подобається її заплутаний інтерфейс, маса налаштувань, а також, крім того, дуже велика кількість різних функцій, якою у більшості випадків ніхто не користується. Всі такі користувачі мріють про більш просту ОС, якою буде набагато простіше і зручніше користуватися. Сьогодні, 13 лютого 2019 року, відбувся реліз нової безкоштовної Windows, яку вже можуть почати використовувати на комп’ютерах всі бажаючі.

Лічені години назад в репозиторії GitHub з’явився новий проект, що дозволяє почати використовувати операційну систему Windows 95, але не стару, яка вийшла більше 20 років тому, а версію 2.0. Над її створенням розробник працював кілька років, а сьогодні він нарешті показав своє творіння всьому світу. Тепер завантажити і встановити цю ОС на свої електронні пристрої можуть всі бажаючі. Не можна не помітити, що хоч дане програмне забезпечення і вийшло майже чверть століття тому, але деякі користувачі досі його використовують.

Спеціально для створення версії 2.0 операційної системи Windows 95 талановитий розробник Фелікс Різенберг створив спеціальний емулятор, що забезпечує сумісність застарілого ПЗ з сучасним технічним оснащенням. За рахунок цього встановити дану ОС можна на комп’ютери, що працюють на базі операційних систем Windows, Linux і macOS. Це відмінна можливість почати використовувати спрощену ОС, яка дозволяє користуватися комп’ютером максимально просто і легко.

Крім цілого набору класичних додатків, нова Windows включає в себе такі програми, як Paint, Wordpad, Блокнот, «Косинка» і «Сапер». Також розробник додав у своє дітище оригінальні ігри Doom і Wolfenstein 3D, а також, крім того, симулятори A10 Tank Killer і Grand Prix Circuit. Збірка «вінди» важить всього 500 МБ, а встановити її можна абсолютно безкоштовно, скачавши з офіційного репозиторію розробника. Вся операційна система є в повній мірі працездатною, тобто в її рамках працює не тільки графіка, але ще і звуковий супровід.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ