Google додала найкориснішу функцію в Android 10.0 Q для всіх смартфонів

Зараз сотні співробітників Google працюють над операційною системою Android 10.0 Q, яка у фінальному стабільному вигляді вийде вже в другій половині нинішнього року, але, швидше за все, це станеться в середині серпня. Новітнє програмне забезпечення виявиться доступним для установки на всі смартфони, виробники яких наважаться його адаптувати під уже випущені моделі. Сьогодні, 19 лютого 2019 року, вдалося розкрити подробиці про те, які корисні функції і можливості зможе запропонувати користувачам нова ОС.

Як стало відомо від джерел на форумі XDA Developers, американська корпорація Google додала в операційну систему Android 10.0 Q найкориснішу функцію, про яку зараз мріють багато власників смартфонів. Йдеться про повне позбавлення від кнопки «Назад», яка займає багато місця на екрані, тим самим скорочуючи робочий простір для використання телефону. Замість неї всім користувачам доведеться використовувати спеціальний жест, який буде взятий з iOS для iPhone XS Max.

Ще в Android 9.0 Pie співробітники Google додали управління за допомогою жестів, однак працює воно, в порівнянні з гаджетами від Apple, просто огидно. На тлі всього цього «пошуковий гігант» вирішив переробити систему управління жестами, створивши абсолютно нову. Замість звичної екранної кнопки «Назад» користувачам запропонують використовувати спеціальний жест. Крім того, за допомогою ще одного додаткового жесту, власники смартфонів на базі Android 10.0 Q зможуть легко і просто перемикатися між уже запущеними додатками.

В даний час робота над таким нововведенням все ще ведеться, тому до моменту релізу першої тестової збірки для всіх бажаючих працювати така можливість буде ще краще, ніж в даний час. Компанія Google з релізом Android 10.0 Q хоче зробити управління жестами стандартом для всієї індустрії смартфонів, відмовившись при цьому назавжди від звичних трьох кнопок управління, які відображаються в нижній частині мобільних пристроїв. З досвіду власників iPhone X і iPhone XS можна сказати, що в кінцевому підсумку все користувачі залишаться задоволені такими нововведеннями.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ