Топ-20 найпопулярніших смартфонів в світі

Вже зовсім скоро відбудеться презентація одразу кількох нових мобільних пристроїв топового рівня, які стануть флагманами зразка 2019 року, а разом з ними кращими стануть і всі інші телефони від різних брендів, отримавши більш потужне технічне оснащення, а також, крім того, деякі інші особливості. На тлі всього цього співробітники аналітичного агентства Canalys вирішили провести дослідження на підставі даних за останні 12 місяців, щоб визначити смартфони, які користувалися найбільшим попитом.

У підсумку, перше місце в топ-20 зайняв iPhone 8, а слідом за ним йдуть деякі інші смартфони Apple, в список яких входять iPhone X, iPhone 8 Plus і iPhone XR. З усього цього випливає, що перші місця в списку найпопулярніших смартфонів по всьому світу займають саме продукти «яблучної» корпорації, які активно купують навіть не дивлячись на їх украй високу вартість. Потім, на п’ятому місці, йде Samsung Galaxy J2 Prime, а слідом за ним розташувався iPhone XS Max від Apple.

На сьомому рядку розташувався Samsung Galaxy S9, а після нього йдуть Xiaomi Redmi 5A, Apple iPhone 7, Samsung Galaxy S9 +, Oppo R15, Xiaomi Redmi Note 5, Samsung Galaxy J2 Pro, Samsung Galaxy J6, Apple iPhone XS, Vivo X21, Apple iPhone 6, Xiaomi Redmi 6A, Samsung Galaxy Note 9 і Xiaomi Redmi 6, що займає останнє місце в топ-20 найпопулярніших в світі смартфонів за останні 12 місяців. Як можна легко помітити, в список потрапили як дорогі моделі, так і цілком бюджетні.

З усього цього випливає, що більшість покупців вважають за краще купувати продукцію від Apple і Samsung, а хтось робить ставку на користь гаджетів від Xiaomi або інших китайських брендів, в список яких входять Oppo і Vivo. Досить дивно, що жоден з смартфонів Huawei не потрапив до цього списку, але у цього є причина, вважають співробітники Canalys. На їхню думку, даний виробник випускає занадто багато моделей, в результаті чого попит на них з боку покупців розподіляється, а це призводить до того, що жодній моделі так і не вдається стати вкрай популярною.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ