Україна візьме участь в розробці безпілотного бомбардувальника

Україна, США, Південна Корея і Саудівська Аравія готують розробку нового безпілотника, який зможе нести керовані бомби.

Представники України візьмуть участь в розробці нового безпілотного бомбардувальника компанії Science Technology (Саудівська Аравія). Разом з українцями над проектом працюватимуть розробники з Південної Кореї і США. Як повідомляє онлайн-видання Defence Blog.

Science Technology розкрила плани із розробки нового БПЛА великої дальності (UCAV) на міжнародній виставці IDEX 2019, що відбувалася в Абу-Дабі до 21 лютого.

“Основною перевагою нового безпілотного бомбардувальника є використання новітніх передових технологій, відносно низька вартість і вільний доступ до ринку”, – заявили в компанії.

Також зазначається, що проект нового БПЛА розробляється “для підтримки операцій по боротьбі з повстанцями (COIN), розвідувальних та пошуково-рятувальних операцій (SAR), розвідувального спостереження і розвідки (ISR), легких точних атак, підтримки з повітря (DAS), морського патрулювання і місій з внутрішньої оборони”.

За даними компанії, новий безпілотник зможе нести протирадіаційні, протикорабельні і високоточні ракети класу “повітря-земля” і керовані бомби. Також UCAV буде оснащений бортовим обладнанням для запуску ракет з лазерним наведенням.

В Science Technology заявили, що робота над проектом “отримала схвалення з боку Збройних сил і потенційних клієнтів в регіоні Близького Сходу і Північної Африки”, де в зв’язку з ростом кількості та інтенсивності локальних конфліктів очікується збільшення парку літаків UCAV з десятків в 2018 році до 700 – в 2028 році.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ