Xiaomi попередила про тотальне підвищення цін на всі смартфони

Один з головних плюсів продукції компанії Xiaomi в тому, що всі її смартфони коштують вкрай мало відносно тих можливостей, які вони пропонують. Доходить справа до того, що аналогічні гаджети від світових брендів, на кшталт Samsung і Sony, коштують в 2 – 3 рази більше, по суті, не пропонуючи при цьому нічого взамін за доплату величезного розміру. Проте, керівництво китайської корпорації збирається тотально підняти ціни на свою продукцію, зробивши її відчутно менш доступною.

Як повідомив сьогодні, 6 березня 2019 року, гендиректор компанії Xiaomi Лей Цзюнь, вже в найближчі роки його бренд хоче позбутися репутації такого виробника, смартфони якого коштують менше 2000 юанів. Це означає, що вже незабаром вся продукція під даним товарним знаком стане набагато дорожчою, ніж в даний час. При цьому офіційне джерело зазначило, що всі гроші при цьому підуть на створення нових моделей, а також на поліпшення всіх уже випущених.

Шляхом встановлення більш високих ціни на смартфони Xiaomi в майбутньому, компанія зможе поліпшити якість своєї продукції в довгостроковій перспективі, тому що грошей на розробку новинок стане більше, а за рахунок підвищеної вартості виробнику не доведеться економити гроші на всякі дрібниці, на зразок NFC і сучасні модеми для роботи з 4G і 5G. Також було відзначено, що бренду довелося багато чим пожертвувати заради того, щоб покупці в Китаї могли купити Xiaomi Mi 9 за 2999 юанів.

Відзначається, що даний флагман продається на місцем ринку майже за собівартістю, оскільки розмір націнки не перевищує 20%, і в цю суму не включені витрати на його рекламу, транспортування, розробку, а також на випуск нового ПЗ протягом декількох років. Простіше кажучи, глава Xiaomi попередив всіх фанатів про те, що компанія вирішила тотально підняти ціни на всі смартфони, а реалізовуватися така задумка, швидше за все, почне вже через кілька місяців. Одним з найдорожчих смартфонів бренду може стати модель Mi Max 4, над розробкою якої зараз активно працюють спеціалісти.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ