Windows 10 навчилася запускати додатки для Android

Один з головних плюсів операційної системи Android полягає в тому, що для неї за більш ніж 10 років був створений приблизно 1 млрд різних додатків, починаючи від профільних програм і закінчуючи складними відеоіграми. Іноді буває навіть так, що навіть для комп’ютерів немає такого ПО, яке є для «зеленого робота», тому Microsoft вирішила додати підтримку програмного забезпечення для ОС від Google в Windows 10 для комп’ютерів і планшетів. Нововведення вже доступне для використання всіх бажаючих.

Починаючи з сьогоднішнього дня, 12 березня 2019 року, всі користувачі комп’ютерів під управлінням операційної системи Windows 10 мають реальну можливість почати запускати додатки від смартфона на Android на комп’ютері або планшеті. Поки що така можливість працює в тестовому режимі, але користувачі, які її вже випробували, стверджують, що все дуже навіть стабільно. При цьому є можливість запускати як звичайні додатки, на зразок веб-браузера або месенджера, так і складні 3D-ігри.

Суть нововведення в тому, що Microsoft оновила додаток «Ваш телефон» в операційній системі Windows 10, що дозволяє тепер запускати в рамках ОС всі програми та ігри від Android. Для цього потрібно встановити бездротове з’єднання між комп’ютером / планшетом і мобільним пристроєм, слідом за чим інформація з його екрану буде відображатися на екрані другого гаджета. Поки що нововведення працює тільки на Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 +, Galaxy S9, Galaxy S9 +, Galaxy S10 і Galaxy S10 +, але в недалекому майбутньому воно стане доступним і на інших смартфонах.

Одна з особливостей такого способу запуску додатків від Android полягає в тому, що можна управляти всіма діями просто з комп’ютера, в тому числі встановити якусь спеціальну програму для автоматизації, якщо вона потрібна. Розробники Microsoft стверджують, що для передачі картинки бездротовим шляхом між смартфоном і комп’ютером використовується зв’язка з Wi-Fi і Bluetooth в режимі Low Energy Peripheral Role, що дозволяє домогтися мінімальної затримки сигналу.

При цьому на смартфон повинна бути встановлена операційна система Android версії не нижче 7.0, а ось на комп’ютер щонайменше Windows 10 версії 1803.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ