Google припинила випуск планшетів

Минулого року компанія Google представила публіці планшетний комп’ютер Pixel Slate, який став її першим досвідом на ринку таких пристроїв за останні роки, тобто з моменту випуску на ринок моделі Pixel C. Новинка отримала потужнне технічне оснащення, але головною її особливістю виявилася операційна система Chrome OS, на базі якої вона працює. Це програмне забезпечення дозволило перетворити планшет в справжній комп’ютер, здатний задовольнити потреби практично будь-якого користувача.

Проте, на жаль, планшет Pixel Slate виявився провальним, оскільки його продажі виявилися мізерно низькими. Саме тому Google, як пише видання Business Insider, вирішила назавжди припинити розробку і випуск планшетних комп’ютерів під своїм фірмовим брендом. Повідомляється, що всіх співробітників команди Create, яка відповідала за фірмові планшети, перевели в інші проекти Google, а деяких перевели на роботу до її материнської компанії Alphabet.

Всі вже створені нові планшети, а таких усього два, анонсують і запустять в продаж в 2019 році, запевняє джерело, а ось ніяких нових розробок в цьому напрямку вестися більш не буде, тобто випущені планшетні комп’ютери від Google стануть останніми в своєму роді. Замість них компанія має намір зосередити всі свої зусилля на смартфонах Pixel, а також, крім того, на гаджетах для системи «розумного» будинку з концепції G Home. Таким чином, на жаль, вже незабаром планшетів від «пошукового гіганта» на ринку не буде.

Можливо когось така інформація засмутить, нехай Google ще й не робила ніяких офіційних заяв із цього приводу, однак цілком очевидно, що у компанії явно не вийшло створювати успішні планшети, які хотіло б придбати широке коло покупців, тому, напевно, рішення про припинення їх створення є правильним і обґрунтованим, тим більше що зараз на ринку планшетів є багато різних моделей від Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi, Microsoft та інших виробників.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ