Google Chrome назавжди позбувся підтримки популярної технології

Ще в 2010 році мільйони людей благали Apple додати в браузер Safari підтримку технології Adobe Flash, щоб користувачі могли використовувати планшет iPad в якості повноцінної заміни комп’ютера. Проте, тоді «яблучна» корпорація заявила, що дана технологія є загрозою для безпеки, тому до цих пір її підтримки немає в браузері, а також в багатьох його конкурентів. Втім, Google Chrome поки що ще працює з цією технологією, але тільки на комп’ютерах і ноутбуках.

Більш сучасною заміною Adobe Flash є HTML5, на базі якого розробники можуть створити ігри і випускати різні мультимедійні додатки. Сьогодні, 25 березня 2019 року, компанія Google заявила про те, що вона хоче вже в недалекому майбутньому прибрати з Chrome підтримку застарілої технології. Відзначається, що вона вже дуже сильно застаріла, а загрозу безпеці вона несе в собі велику. Головна проблема в тому, що Flash – це якась пісочниця, за межі якої можна легко вибратися, а усунути будь-які вразливості за допомогою патчів просто неможливо.

Як стало відомо, можливість використовувати дану технологію пропаде з Google Chrome вже в 2020 році, про що офіційно заявили розробники найпопулярнішого в світі браузера для комп’ютерів і ноутбуків. До кінця 2019 року всім розробникам будуть розіслані спеціальні попередження, в яких їх попередять про відмову від підтримки Adobe Flash, запропонувавши адаптувати своє програмне забезпечення під HTML5. Нова технологія створення інтерактивного контенту не тільки є безпечною, але ще й споживає набагато менше системних ресурсів.

Також не слід забувати, що для використання Adobe Flash необхідно встановлювати спеціальний окремий компонент, нехай в даний час він і вбудований в більшість веб-браузерів для комп’ютерів. Таким чином, вже в 2020 році від підтримки цієї технології в Google Chrome не залишиться і сліду. Разом з припиненням її підтримки розробники, по суті, назавжди поставлять на ній хрест, адже даний веб-браузер є найпопулярнішим в світі. Вся суть відмови від даного стандарту до того, що в одній з майбутніх версій інтернет-оглядача пропаде будь-яка його підтримка.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ