Apple назвала чотири моделі iPhone, які не оновляться до iOS 13

Кожен прожитий день наближає все людство до релізу такої операційної системи, як iOS 13. Її презентація абсолютно точно відбудеться в рамках конференції для розробників WWDC 2019, а вона пройде вже в червні цього року. Слідом за цим, через кілька годин або днів, протестувати нову платформу для iPhone і iPad зможуть всі бажаючі, але звичайно ж у вигляді бета-версії. Реліз фінальної стабільної ОС очікується у вересні, тобто на початку осені. Тим не менш, деякі користувачі не зможуть отримати новітнє програмне забезпечення.

Сьогодні, 10 травня 2019 року, ресурс iPhonesoft заявив про те, що керівництво Apple нарешті визначилося з тим, які з її фірмових смартфонів будуть оновлені до операційної системи iOS 13, а які – ні. Повідомляється, що нову ОС не отримають такі моделі, як iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus і iPhone SE, тобто чотири найбільш популярних серед користувачів мобільних пристроїв, всі з яких в даний час коректно працюють на базі операційної системи iOS 12, нехай вже і не дуже швидко.

Крім того, операційну систему iOS 13 не отримають планшети iPad mini 2 і iPad Air (першого покоління), тому всім власникам таких слід вже зараз замислитися про їх заміну на інші електронні пристрої. Опублікована інформація про те, які смартфони Apple оновить до нової ОС, а які ні, в повній мірі відповідає життєвому циклу продукції «яблучної» корпорації», який, в середньому, становить три роки. Головне розуміти і враховувати, що сама Apple поки що публічно не повідомляла, які смартфони вона залишить без новітнього програмного забезпечення.

Найбільше користувачів, звичайно, хвилює доля iPhone SE, випущеного на ринок на початку 2016 року. За логікою речей, даний смартфон повинен оновитися до iOS 13, однак якщо врахувати, що Apple вже припинила не тільки його продажу, а й виробництво, він насправді може бути навмисно позбавлений нової платформи, щоб таким чином мотивувати всіх його власників, а таких в світі дуже і дуже багато, купувати собі нові моделі «яблучних» смартфонів, найактуальнішими серед яких зараз є iPhone XR і iPhone XS.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ