Microsoft представила Lite OS: нову операційну система, заміну Windows 10

Ось нарешті і настав той довгоочікуваний момент, якого багато людей так давно чекали. Сьогодні, 29 травня 2019 року, після тривалого мовчання протягом багатьох місяців, компанія Microsoft нарешті підтвердила офіційно всі чутки про свою нову операційну систему, яка носить назву Lite OS. Основою даної платформи є ядро ​​Windows Core, яке створили співробітники американської корпорації з чистого аркуша. В офіційному блозі розробників з’явився цілий пост, присвячений новій платформі для електронних пристроїв.

Це перше офіційне підтвердження того, що вже незабаром відбудеться реліз нової операційної системи, яка замінить собою Windows 10. Більш того, Microsoft опублікувала в мережі навіть скріншот інтерфейсу нової ОС, за яким стає зрозуміло, що вона геть відрізняється від десятої «вінди», Все виглядає абсолютно інакше, аж до меню «Пуск», яке практично зовсім не змінювалося за останні більш ніж 20 років. Відзначається, що платформа Lite OS на базі ядра Windows Core створена спеціально для комп’ютерів, гнучких електронних пристроїв, планшетів та інших гаджетів такого типу.

Велика ставка в Lite OS зроблена на підтримку постійного підключення до інтернету через мережі операторів зв’язку по всьому світу, що робить її відмінним вибором для ноутбуків. Більш того, Microsoft реалізувала в даній операційній системі нативну підтримку мережі 5G, а це, в свою чергу, робить її перспективною для різного роду планшетів та інших пристроїв з вбудованим акумулятором. Велику увагу в новій ОС, крім усього іншого, приділили питанням швидкості роботи і захищеності. Заради цього розробникам довелося проробити величезну роботу, запевняє компанія з Редмонда.

За словами Microsoft, вона випустить Lite OS на базі ядра Windows Core вже в 2020 році, але коли саме це станеться – невідомо. В даний час робота над новою операційною системою, яка замінить собою Windows 10, триває. Саме тому, ймовірно, американська корпорація не поспішає з оголошенням термінів релізу. Таким чином, тепер уже офіційно, незабаром десята «вінда» відправиться на спокій, так як її замінить більш перспективна в усіх відношеннях платформа, використовувати яку зможуть всі бажаючі. Буде вона платною або безкоштовною поки що точно невідомо.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ