Приховане налаштування в Windows 10 підвищує швидкість роботи в більш ніж два рази

Не секрет, що без встановленої операційної системи користуватися будь-яким планшетом, ноутбуком, комп’ютером, моноблоком або іншим пристроєм подібного типу не вийде, так як з його допомогою буде неможливо виконувати будь-які завдання. Найпопулярнішою платформою для електронних пристроїв сучасності є Windows 10, а випустила її компанія Microsoft ще влітку 2015 року, тобто майже чотири роки тому. За цей значний термін для десятої «вінди» випустили відразу цілих шість великих оновлень, всі з яких спрямовані на поліпшення користувацького досвіду.

Так, відносно недавно в Windows 10 з’явилося приховане від очей простих користувачів налаштування, яке дозволяє підвищити в більш ніж два рази продуктивність електронного пристрою, будь то комп’ютер або планшет. Чому Microsoft публічно не розповів про таке нововведення – невідомо, але компанія немов спеціально робить все заради того, щоб користувачі її фірмової операційної системи страждали і відчували незручності, хоча ліцензія на базову найдешевшу версію десятої «вінди» коштує цілих $ 200. Версії Pro і Enterprise стоять відчутно більше.

Для того, щоб підвищити швидкість роботи електронного пристрою на базі десятої «вінди» необхідно запустити додаток «Параметри», після чого перейти до підрозділу «Система» і вибрати «Дисплей». У самому низу буде знаходитися вікно під назвою «Налаштування графіки», яке потрібно відкрити, а на наступному екрані потрібно вибрати класичної додаток або UWP-додаток (універсальний), в якому необхідно підвищити продуктивність. Для найкращого ефекту рекомендується для кожної використовуваної програми налаштувати графічну потужність індивідуально.

Так, наприклад, для месенджерів і будь-яких інших програм, які працюють у фоновому режимі, найкраще вибирати режим максимальної економії енергії та мінімального навантаження на «залізо», а ось для професійного ПО, начебто конверторів відео і синтезаторів музики, встановлювати найвищу. Всі зміни вступлять в силу після перезавантаження комп’ютера, планшета, ноутбука або іншого гаджета на базі Windows 10. Виставлена ​​максимальна продуктивність в тому чи іншому додатку надає значний приріст в швидкості роботи, який вдасться відчути без будь-яких бенчмарков і всього подібного.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ