Microsoft випустила «вбивцю» операційної системи Windows 10

Чим якісніше програмне забезпечення було випущене на ринок, тим більше шансів на те, що воно виявиться більш затребуваним серед користувачів, ніж будь-яке інше. В даний час найпоширенішою і популярною операційною системою на планеті є Windows 10, яка стала доступна всім користувачам ще влітку 2015 року, тобто багато років назад. З тих самих пір для даного ПЗ випустили шість великих оновлень, всі з яких спрямовані на підвищення його швидкості роботи, а також на поліпшення користувацького досвіду.

Хоч ось уже як багато років Microsoft і говорить про те, що Windows 10 – це найкраща операційна система для комп’ютерів і ноутбуків, але насправді навіть вона сама в це не вірить. Під час виставки Computex 2019, яка пройшла в Тайвані, даний виробник електроніки розповів про нову платформу, причому вона не стане частиною лінійки Windows, а це вже багато про що говорить. Із заяви американської корпорації стало зрозуміло, що десятій «вінді» на ринку перебувати залишилося недовго, тому що вже незабаром відбудеться реліз її «вбивці».

Було відзначено, що при створенні нової операційної системи Microsoft вирішила зробити ставку на швидкодію і простоту використання, тобто саме на те, чого всім так сильно не вистачає в операційній системі Windows 10. Крім того, нова платформа за рахунок модульної структури відмінно працює на будь-яких гаджетах, включаючи такі, які оснащені гнучкими екранами і складними корпусами. У новій платформі під кодовою назвою Lite OS є підтримка мереж 5G, завдяки чому будь-які гаджети на її базі зможуть до неї підключатися, якщо дозволяє технічне оснащення.

У нову операційну систему, яка замінить собою Windows 10, вбудований штучний інтелект. Він на постійній основі підвищує ефективність роботи додатків, але для його роботи комп’ютер, планшет, моноблок, ноутбук або ж телевізор обов’язково повинні бути постійно підключені до інтернету. Нова ОС відмінно працює на будь-яких гаджетах, в тому числі на смартфонах і автомобілях. При її розробці, як стверджує Microsoft, вона керувалася бажанням створити «платформу майбутнього». Повноцінний анонс Lite OS відбудеться в кінці 2019 року, тоді як доступ до новітнього ПО всі користувачі отримають в першій половині наступного року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ