HP випустила перший в світі “вічний” лазерний принтер з нескінченним чорнилом

У світі існує кілька видів принтерів, а одними з найстаріших, але в той же час надійних, є лазерні. Принцип їх роботи досить простий – чорнило у вигляді порошку нагрівається, а потім наносяться на розігрітий папір, після чого все це запікається в одне ціле. Саме тому, якщо потім намочити надрукований папір з текстом, він абсолютно не розмиється, залишившись таким же чітким, як і відразу після друку. Проблема у лазерних принтерів тільки одна – вони досить дорогі у використанні, але одна американська компанія вирішила цю проблему, анонсований HP Neverstop Laser.

Сьогодні, був представлений перший в світі вічний лазерний принтер, які володіє нескінченним чорнилом. Зазвичай, коли купуєш принтер, через якийсь час в ньому потрібно міняти картридж з тонером, а такий може коштувати дорожче нового принтера. Це абсолютно невигідно, але виробники цим користуються ось вже як дуже багато років. Втім, компанія HP вирішила змінити правила. Для цього вона створила і випустила перший в історії людства принтер, який користувачі можуть заправляти самостійно.

Для цього потрібно просто засипати туди тонер, причому не доведеться щось свердлити або відгвинчувати. Вся система заправки реалізована таким чином, щоб бути максимально простою та зручною. Новинка HP Neverstop Laser має підтримку швидкого заправлення картриджа, а здійснюється вона всього за 15 секунд, тобто вкрай швидко. Прямо «з коробки» принтер здатний надрукувати 5000 сторінок, а кожна нова заправка буде обнуляти це значення. За словами виробника, це дозволяє економити на витратних матеріалу приблизно 80% від їх вартості.

Простіше кажучи, якщо раніше одна повна заправка принтера обходилася в 3600 грн., тепер, з новим лазерним принтером, вона буде коштувати не більше ніж 750 грн., що дає величезну економію. Знову ж таки, мова йде саме про використання оригінального тонера, а якщо заправляти його від сторонніх виробників, то вдасться домогтися ще більшої економії. Офіційні продажі HP Neverstop Laser почнуться вже в липні 2019 року, але за якою ціною – невідомо. Також не розкриваються і подробиці про інші характеристики принтера, включаючи швидкість друку і обсяг лотка для подачі паперу.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ