Топ-5 найкращих антивірусів для Windows 10

Операційна система Windows 10, як і майже будь-яка платформа від Microsoft, містить в собі вбудований антивірус під назвою «Захисник Windows», однак він має низьку ефективність. У 2018 році проводилось дослідження, яке показало, що він здатний захистити тільки від 60% загроз, що виходять з інформаційного простору. Очевидно, що коли мова йде про збереження особистих даних, такий стан справ є просто неприпустимим, тому від стандартного ПО для захисту від вірусів краще позбутися відразу, замінивши його більш надійним і ефективним.

Сьогодні, 31 травня 2019 року, співробітники організацій ICRT опублікували топ-5 найкращих антивіруса для Windows 10, які, на їхню думку, є найефективнішими і надійними при використанні комп’ютерів, планшетів, моноблоків, ноутбуків, а також інших гаджетів. Для визначення лідерів за ступенем захисту було проведено спеціальне дослідження, в рамках якого перевіряли ефективність їх роботи, оцінювали зручність використання і фіксували навантаження на технічне оснащення електронного пристрою.

Всі тести проводилися як в онлайн, так і в офлайн режимах, щоб можна було зробити максимально повне уявлення про те, які антивіруси краще за інших справляються з поставленими завданнями. Для тестів використовували різні гаджети від Microsoft. Після порівняння більше трьох десятків антивірусів по 365 критеріям вдалося з’ясувати, що найкращим і ефективним в своєму класі є Internet Security від Bitdefender, який показав найбільші значення практично у всіх тестах. Саме його користувачам радять використовувати для забезпечення максимального захисту Windows 10 і всіх даних, які вона зберігає.

На другому місці опинився Internet Security від ESET, тоді як трійку лідерів замкнув Antivirus Free Edition від Bitdefender. На четвертій позиції знаходиться Norton Security Deluxe від Symantec, а топ-5 найкращих антивірусів Windows 10 замкнув Free Antivirus від Avast. У дослідженні брало участь як платне ПО, так і безкоштовне.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ