Apple змінила правила використання мобільного інтернету на всіх iPhone

Компанія Apple створила операційну систему iOS, причому дана платформа є закритою. Як підсумок, у «яблучної» корпорації є над нею повний контроль. Вона може моментально заблокувати всі випущені на ринок мобільні пристрої і планшетні комп’ютери, або ж зробити щось ще. Сьогодні, 31 травня 2019 року, даний виробник електроніки змінив правила використання мобільного інтернету на всіх iPhone і iPad, але вони змінилися в кращу сторону, тому що був збільшений ліміт на завантаження різного роду ПО через мережі 2G, 3G і 4G LTE.

Якщо раніше без підключення до Wi-Fi користувачі могли завантажувати тільки програми та ігри з App Store вагою не більше 150 МБ через мобільний інтернет від стільникового оператора, то тепер ліміт став більшим. Відтепер власники всіх поколінь iPhone і iPad можуть завантажувати таким чином програми вагою до 200 МБ. В останній раз, тобто до цього самого моменту, Apple збільшувала ліміт на 50 МБ в вересні 2017 року. З тих пір, що цілком очевидно, технології зробили крок далеко вперед, в зв’язку з чим «яблучна» корпорація і вирішила піти на такий крок.

Будь-яким чином управляти лімітом користувачі самостійно не можуть, а стосується він навіть таких додатків, які потрібно оновити. Якщо апдейт важить більше 200 МБ, завантажити його без підключення до Wi-Fi не вийде. У такому випадку з’явиться попередження про те, що необхідно підключитися до бездротової мережі для того, щоб завантажити або оновити конкретний додаток, а без цього зробити це ніяк не вдасться. Не виключено, що в майбутньому Apple надасть користувачам iPhone і iPad можливість самостійно управляти таким лімітом, але навряд чи це станеться в нинішньому році.

Особливо сильно подібна заборона засмучує власників смартфонів, які платять своєму стільниковому оператору за безлімітний мобільний інтернет для телефонів. Через такі обмеження з боку Apple використовувати його в повній мірі в iPhone і iPad неможливо, тому що смартфони та планшети компанії ніяким чином не враховують, підключений до номера телефону безліміт або ж ні. У будь-якому випадку, ліміт в 200 МБ краще старого в 150 МБ, нехай він і не став удвічі більшим. Залишається вірити, що в майбутньому ситуація покращиться.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ