В автомобілях Tesla з’явилася бездротова зарядка для смартфонів

Всі сучасні смартфони топового рівня, включаючи гаджети від Apple, підтримують технологію швидкої зарядки. Так, вона має меншу ефективність у порівнянні зі звичайною провідною, але зате не потрібно підключати ніяких проводів, в чому і полягає її величезна перевага. Сьогодні, 4 червня 2019 року, американська компанія Tesla, яка спеціалізується на випуску електромобілів, додала в свої транспортні засоби підтримку бездротової зарядки для смартфонів, а працює вона на базі універсального стандарту Qi. Нова можливість повноцінно працює з телефонами на базі iOS і Android.

Для того, щоб використовувати бездротову зарядку, власник автомобіля Model 3 повинен купити спеціальну зарядну станцію під назвою Wireless Phone Charger, яка починаючи з сьогоднішнього дня доступна для покупки всім бажаючим за $ 125. Вона інтегрується в салон транспортного засобу, перебуваючи між двома передніми сидіннями. За словами Tesla, її бездротова зарядка здатна одночасно заряджати відразу два смартфони, причому вони можуть працювати на базі операційної системи iOS або Android. Максимальна потужність не розкривається, але, швидше за все, вона становить 10 Вт.

Якщо потужність дійсно така, то один смартфон зможе заряджатися з потужністю 10 Вт, а якщо заряджати відразу два одночасно, потужність на кожен телефон складе 5 Вт. Поверхня бездротової зарядки Tesla Wireless Phone Charger виконана зі спеціального прогумованого пластика, який не збирає бруд і пил, але при цьому не дозволяє телефонам зі скляною задньою поверхню ковзати. Оптимальний кут нахилу дозволить смартфону залишитися на своєму місці навіть при різкому гальмуванні, а це вкрай важливо, адже саме з таких дрібниць складається загальна безпека всього електромобіля.

В даний час фірмова безпровідна зарядка Tesla для мобільних пристроїв доступна тільки для Model 3, проте в недалекому майбутньому компанія-виробник збирається випустити її та для інших авто. Складність полягає в тому, що потрібно таким чином інтегрувати її в салон машини, щоб вона не виглядала так, немов це якийсь «колгосп». В даний час на офіційному сайті виробника вже можна залишити заявку на Wireless Phone Charger, а перші покупці отримають її в свої руки через 2 – 3 тижні, тобто в другій половині нинішнього місяця.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ