Google дозволила встановлювати дві версії Android на один смартфон

Ні для кого не секрет, що за взаємодію користувача і будь-якого електронного пристрою відповідає програмне забезпечення, яке на нього встановлене. Чим воно буде краще, тим приємніший користувальницький досвід зможе подарувати той чи інший гаджет. Сьогодні, 6 червня 2019 року, компанія Google розповсюдила серед користувачів нову збірку операційної системи Android 10 Q, в якій з’явилася несподівана для всіх функція. Так, зокрема, «пошуковий гігант» дозволив встановлювати дві різні версії Android на один смартфон, планшет, комп’ютер або інший гаджет, причому для цього не доведеться йти на якісь хитрощі.

Тепер всі користувачі можуть одночасно використовувати відразу дві операційні системи на своєму телефоні, що може бути іноді дуже зручно. Таким чином, наприклад, можна приховати від сторонніх людей ті чи інші дані, або ж тестувати програмне забезпечення відразу на двох різних білдах ОС, а це може бути дуже актуальним для розробників. Спеціально для реалізації такої можливості компанія Google додала в операційну систему функцію під назвою Dynamic System Updates, яка перекладається як «Динамічні оновлення системи».

З її допомогою тепер можна запускати нові збірки операційної системи Android без їх фактичної установки на мобільний пристрій. Все, що потрібно зробити для перемикання – просто перезавантажити смартфон, а все інше зробиться автоматично за кілька секунд. При цьому дві операційних системи будуть ізольовані одна від одної, тобто використовуючи будь-яку з них, не вийде отримати доступ до даних, які зберігаються в інший. Головне розуміти і враховувати, що основною ОС буде саме та, через яку була встановлена ​​друга.

На практиці це означає, що через неї користувачі зможуть видалити додаткову операційну стему так само швидко, як вони її встановили. В майбутньому Google продовжить працювати в цьому напрямку, тому що зараз в якості другої ОС можна встановити тільки тестові білди Android, але зате практично будь-які існуючі. Подібна можливість абсолютно точно буде багатьом до вподоби, адже тепер користуватися відразу двома різними операційними системами на одному телефоні стало можливо абсолютно офіційно. Нагадаємо, що фінальна збірка Android 10.0 Q стане доступною через кілька місяців – у першій половині серпня.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ