Нова операційна система Windows 10 працює в два рази швидше

Американська корпорація Microsoft уже багато років займається створенням різного роду програмного забезпечення для комп’ютерів і планшетів, а останнім її творінням, якщо говорити про операційні системи, є Windows 10. Ця операційна система побачила світ ще в 2015 році, коли випустили її фінальну стабільну версію. Проте, ці програми виявилися далеко не такими хорошими і вдалими у всіх відношеннях, як хотілося б. Тепер, через три роки, це нарешті зрозуміли і розробники, які вирішили виправити ситуацію.

У розділі з технічними документами компанії Microsoft інсайдери виявили згадку про нову операційну систему Windows 10, яка побудована на базі модульного ядра Windows Core. На практиці це означає, що користувачів чекає абсолютно нова платформа, а вийти вона може вже в другій половині цього року. Це програмне забезпечення по частині зовнішнього вигляду не дуже сильно відрізняється від десятої «вінди», але зате воно має інші функціональні можливості, список яких варіюється в залежності від конкретної моделі.

Відомо, що за рахунок зниження кількості фонових процесів нова операційна система, яка записана під найменуванням Windows 10 Lite, працює в цілих два рази швидше, тому що в звичайному стані вона генерує набагато менше навантаження на все технічне оснащення електронного пристрою. За рахунок того, що процесор, оперативна пам’ять і графічна карта працюють більш повільно, знижується і загальне споживання енергії, що позитивно позначиться на автономності будь-яких ноутбуків і планшетів, власники яких оновлять їх до нової ОС.

Американська корпорація Microsoft збирається представити нову збірку «вінди» на базі ядра Windows Core вже в нинішньому році, а станеться це, швидше за все, в четвертому кварталі. Відомо, що даний апдейт буде безкоштовним для всіх тих, у кого є ліцензійна версія Windows 10. Новітнє програмне забезпечення зможе запускати додатки PWA, UWP і звичайно ж Win32, тобто ніяких обмежень в цьому плані користувачів не чекає. Використання фірмового ядра дозволить відчутно підвищити не тільки швидкодію, але і загальну стабільність, так як тепер всі процеси всередині ОС будуть контролюватися в повній мірі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ