Налаштування в Windows 10, яке зобов’язані змінити всі

Нехай з моменту релізу операційної системи Windows 10 на ринок вже і минуло чотири роки, за які для неї випустили ряд великих оновлень, але дійсно кращою в очах простих користувачів від цього вона не стала. Пов’язано це з тим, що дана платформа має дуже складні і заплутані налаштування, в яких час від часу складно розібратися навіть досвідченому фахівцеві. Такі дуже часто дублюють один одного, причому на видних місцях знаходяться абсолютно даремні опції, тоді як дійсно корисні налаштування немов спеціально були приховані компанією Microsoft від очей користувачів.

Багато власників комп’ютерів, планшетів, ноутбуків, моноблоків і інших пристроїв, що працюють на Windows 10, напевно помічали, що час від часу продуктивність електронного пристрою може дуже сильно знижуватися, але потім все знову повертається в норму. Відбувається це, як правило, коли «вінда» починає встановлювати апдейти у фоновому режимі, попередньо здійснюючи їх завантаження. У всьому цьому, звичайно, немає нічого хорошого, тому що в ряді випадків продуктивність знижується так сильно, що використовуване ПЗ починає сильно пригальмовувати, а в ряді випадків навіть підвисає на кілька секунд.

Все це відбувається через Microsoft, яка немов спеціально додала в Windows 10 приховану настройку, знайти яку самостійно майже неможливо, але вона дуже важлива. Для того, щоб її виявити, слід відкрити меню «Пуск», а потім натиснути правою кнопкою миші на ярлик програми «Комп’ютер», вибравши в списку варіант «Властивості». Далі потрібно перейти в «Додаткові параметри системи», а потім відкрити розділ «Швидкодія». В ньому знаходяться «Налаштування», які слід відкрити, а в них вибрати вкладу «Додатково». У цьому розділі знаходиться вкрай важлива настройка, яку обов’язково потрібно правильно встановити.

В опції «Оптимізувати роботу» слід вибрати «програм», а не «служб, що працюють у фоновому режимі». З якихось загадкових причин на комп’ютерах, планшетах, ноутбуках і моноблоках від ряду виробників за умовчанням встановлена ​​саме друга настройка, що і призводить до підвисання Windows 10 в ряді випадків. Головне не забути застосувати налалштування, а потім перезавантажити електронний пристрій, тому що тільки після цього всі зміни вступлять в силу. Залишається вірити, що в майбутньому Microsoft виправить цей недолік в десятій «вінді», зробивши таку опцію більш доступною для використання, розташувавши її в зручному місці, а не в якомусь тайнику.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ