Google заборонила вкрай популярні додатки для Android

Американська корпорація Google відома на весь світ в якості розробника першокласного програмного забезпечення. Найпопулярнішими її творіннями є однойменна пошукова система, поштова служба Gmail, відеохостинг YouTube, операційні системи Chrome OS і Android, а також магазин програмного забезпечення Google Play. Сьогодні, 21 червня 2019 року, «пошуковий гігант» абсолютно несподівано для всіх заборонив вкрай популярні додатки для смартфонів і планшетів, в результаті чого їх власники не зможуть їх встановлювати, принаймні так легко і просто, як раніше.

Оскільки ситуація в світі постійно змінюється, кілька разів на рік Google доводиться коригувати правила свого фірмового магазину, вносячи ті, чи інші нові зобов’язання для розробників. У всьому цьому, звичайно, немає нічого хорошого, але американська корпорація впроваджує все ж корисні для користувачів нововведення. Лічені години назад в магазині Google Play були заборонені будь-які програми та ігри, які дозволяють купувати марихуану та інші речовини, що містять THC (тетрагідроканабінол). У разі виявлення таких можливостей програмне забезпечення буде видалене з плеймаркету.

Нові правила Google Play забороняють будь-які наркотики в реальному світі. Справа в тому, що за останні роки марихуану і ряд її аналогів дозволили в ряді країн світу і в багатьох штатах на території США, в зв’язку з чим розробники вирішили створити ряд додатків для Android, які вже встигли завантажити сотні тисяч людей, тобто це вкрай популярне програмне забезпечення. З огляду на всю цю ситуацію американська корпорація вирішила заборонити розміщення такого ПО в плеймаркеті, куди подібні програми не будуть більше приймати, а всі вже існуючі звідти видалять.

Заборона буде накладена навіть на популярні серед користувачів програми Eaze і Weedmaps, розробникам яких довелося екстрено видаляти зі свого ПО можливість купувати легкі наркотичні препарати. Подібне нововведення, на думку Google, позитивно позначиться на досвіді використання смартфонів і планшетів на базі Android, власники яких будуть намагатися дотримуватися здорового способу життя.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ