Vivo випустила смартфон, який повністю заряджається за 13 хвилин

Найбільш просунутим на ринку мобільним пристроєм в даний час є Samsung Galaxy S10, тобто флагман, оснащений за останнім словом техніки. Він коштує вкрай багато – $ 1000, пропонуючи натомість масу можливостей і особливостей. Проте, новинка від компанії Vivo краща, тому що вона здатна заряджати свій акумулятор ємністю 4000 мАг всього за 13 хвилин, тобто за чверть години. Саме стільки потрібно часу на те, щоб батарея зарядилася з 0% до 100%. Новинку анонсували лічені години назад в рамках виставки MWC Shanghai 2019, що проходить в Китаї.

Секрет такої швидкої зарядки нового смартфона Vivo полягає в фірмовій технології під назвою Super FlashCharge 120W, яка дозволяє мобільному пристрою заряджатися з неймовірно великою потужністю – цілих 120 Вт. Це перша в світі настільки швидка зарядка, причому переживати за збереження батареї при її використанні не варто. Виробник запевняє, що його нова технологія повністю безпечна, а тестували її при різних температурних і кліматичних умовах. Особливість нової технології ще й в тому, що зарядити батарею з 0% до 50% можна всього за 5 хвилин.

На решту 50% буде потрібно ще 8 хвилин часу. Технологія Super FlashCharge 120W працює лише за умови використання спеціального кабелю від Vivo, а також унікального блоку живлення, який покупцям доведеться купувати окремо, так як його собівартість занадто висока для того, щоб включати його в комплект поставки до звичайних моделей мобільних пристроїв. Коли саме в продаж надійдуть смартфони Vivo, здатні заряджатися з потужністю 120 Вт, в даний час невідомо. Офіційні представники китайської корпорації відмовляються розкривати такі відомості.

На практиці це може означати лише те, що смартфони з підтримкою такої швидкої зарядки з’являться на ринку вже в першій половині 2020 року, тобто чекати їх появи у продажу до кінця нинішнього року точно не варто. Втім, перш ніж робити остаточні висновки з цього приводу, потрібно все ж дочекатися офіційної заяви від китайської корпорації Vivo, тому що саме вона вирішує, коли Super FlashCharge 120W з’явиться на ринку. Вартість кабелю і блоку живлення для швидкої зарядки також не розкриваються, але розраховувати на цінник нижче $ 40 безумовно не варто.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ