Apple визнала масовий заводський брак в MacBook Air 2018

В кінці минулого року сталося те, чого всі давно чекали – був офіційно представлений і запущений в продаж ноутбук MacBook Air 2018, основним нововведенням якого став Retina-дисплей, на якому не видно пікселі. Багато людей встигли собі купити цей персональний комп’ютер, і деякі з них вже зіткнулися з неприємною проблемою, через яку цим пристроєм неможливо користуватися. Хтось просто поклав його в ящик, а хтось віддав свої власні гроші за ремонт. Сьогодні, 29 червня 2019 року, компанія Apple офіційно визнала масовий заводський брак в своєму ноутбуці.

Як стало відомо, на деяких ноутбуках MacBook Air 2018 у будь-який момент часу може вийти з ладу логічна плата, тобто материнська плата. В такому випадку пристроєм буде просто неможливо користуватися, тому що даний компонент служить для зв’язку всіх інших компонентів, починаючи від процесора і закінчуючи батареєю. Всім постраждалим від цієї проблеми, які вже віддали гроші за ремонт, обіцяють їх повернути, але за умови, що ремонт проводився в магазині Apple Store або в авторизованому сервісному центрі, в тому числі на території України.

У разі поломки материнської плати в майбутньому, компанія Apple обіцяє безкоштовно відновити MacBook Air 2018, в тому числі якщо на ноутбуці є якісь пошкодження, на кшталт розбитого екрану. Головна умова в тому, щоб ці пошкодження не заважали проведенню ремонту комп’ютера, а якщо вони все ж заважають, клієнт повинен заплатити спочатку за ремонт несправної частини, а потім йому безкоштовно обміняють материнську плату на нову. Програма обміну почала діяти починаючи з сьогоднішнього дня, а діє вона протягом чотирьох років з моменту покупки даного комп’ютера.

Ознайомитися зі списком сервісних центрів Apple можна на офіційному сайті компанії. Скільки займе ремонт – не уточнюється, але на термін в менш ніж три робочих дні точно розраховувати не варто. Відзначається, що проблема зачіпає «дуже невелику кількість» комп’ютерів MacBook Air 2018, однак ніяких конкретних цифр «яблучна» корпорація не наводить. З огляду на те, що вона говорила щось подібне і про інші неполадки в своїх ноутбуках MacBook Pro 2016 – 2018, цілком очевидно, що багато користувачів можуть зіткнутися з тим, що їх портативний комп’ютер в будь-який момент часу може зламатися, в тому числі під час відрядження або ж просто на відпочинку. У такому випадку весь робочий процес повністю зупиниться.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ