Топ-10 найбільш потужних смартфонів у світі

Попит на смартфони стрімко зростає з кожним роком, а активно сприяють цьому виробники мобільних пристроїв, які використовують всі маркетингові хитрощі для того, щоб зробити свою фірмову продукцію більш привабливою для покупців, а значить і підвищити її продажі. Сьогодні, 1 липня 2019 року, адміністрація популярного синтетичного тесту AuTuTu опублікувала топ-10 найпотужніших в світі смартфонів з усіх, що працюють під управлінням Android. Цей рейтинг показує, наскільки які з моделей є продуктивними, хоча всі вони, по суті, оснащені ідентичним технічним оснащенням.

На першому місці списку опинився ігровий смартфон Nubia Red Magic 3, який забезпечує потужність на рівні 382 тисяч балів, тоді як на другій сходинці знаходиться Black Shark 2, але йому підкорилася позначка в 375 тисяч балів, ймовірно, через менш ефективну систему охолодження. Трійку лідерів замкнув Xiaomi Mi 9 Transparent Edition з 12 ГБ оперативної пам’яті, якому вдалося досягти значення в 371 тисячу балів. На четвертому місці опинився флагман Xiaomi Mi 9 в стандартній модифікації а досягти він зумів показника в 370 тисяч балів.

Потім йдуть OnePlus 7 Pro (368 тисяч балів), Meizu 16s, OnePlus 7, Redmi K20 Pro, Samsung Galaxy S10 + і Samsung Galaxy S10. Всі ці смартфони об’єднує те, що вони побудовані на базі восьмиядерного процесора Qualcomm Snapdragon 855 з тактовою частотою 2,84 ГГц, а доповнений він графікою Adreno 640. Різниця в продуктивності обумовлена ​​швидкістю флеш-пам’яті, пропускною спроможністю оперативної пам’яті, а також ефективністю системи охолодження. Чим краще вона буде працювати, тим довше смартфон зможе працювати на повну потужність, тобто в ньому не буде проявлятися тротлінг.

Таким чином, як можна легко помітити, однозначними лідерами на ринку найпотужніших в світі смартфонів під управлінням Android є мобільні пристрої від компаній Nubia, Xiaomi і OnePlus, і всі вони є китайськими корпораціями. Продукція інших брендів в цей список не потрапила, за винятком хіба що Samsung, але мова йде про китайські моделі Galaxy S10 і S10 +, які побудовані на базі чіпа SDK855 від Qualcomm, тоді як модифікація на базі чіпсета Exynos 9820 і близько не може запропонувати таку потужність, адже саме вона продається в Європі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ