Вбивця Google Play: Samsung запустила новий магазин додатків для Android

Сильна конкуренція з боку китайських корпорацій змушує компанію Samsung постійно покращувати свою продукцію, причому відразу у всіх напрямках, починаючи від зовнішнього вигляду і закінчуючи програмним забезпеченням. Сьогодні, 1 липня 2019 року, даний виробник електроніки представив і запустив новий магазин додатків для Android, а називається він Bixby Marketplace. У цьому програмному забезпеченні можна переглядати і завантажувати різні програми, які в тій чи іншій мірі пов’язані з фірмовим голосовим помічником південнокорейської корпорації, а називається він Bixby.

Навіть не дивлячись на те, що магазин Bixby Marketplace був запущений всього кілька годин тому, він вже містить в собі безліч додатків, в число яких входять Google Maps, Spotify, iHeartRadio, NPR, Yelp і близько сотні інших. Список останніх Samsung обіцяє постійно розширювати, а для цього вона пропонує розробникам тих чи інших програм додати в своє ПЗ підтримку фірмового голосового помічника Bixby. Судячи з усього, компанія-виробник смартфонів на базі Android розраховує довести число доступних програм в своєму магазині щонайменше до декількох сотень тисяч штук.

На це вказує безліч розділів, в деяких з яких зараз взагалі немає жодних програм. Серед розділів знаходяться «Спорт», «Покупки», «Карти», «Ігри та розваги», «Продуктивність», «Їжа та напої», «Музика» і ряд інших. По частині зовнішнього вигляду Samsung не стала заморочуватися, фактично повністю скопіювавши магазин Galaxy Store, яким вона володіє вже більше шести років. Користувачі через Bixby Marketplace поки що можуть завантажувати тільки безкоштовні програми, але вже в майбутньому в цьому ПО можуть з’явитися і платні програми, за використання яких потрібно платити гроші.

Новий плеймаркет доступний виключно жителям США і Південної Кореї, але вже в найближчі кілька місяців він повинен запрацювати в Європі і Україні. Відбудеться це, швидше за все, після того, як асортимент розшириться хоча б до кількох сотень найменувань, а можливо і тисяч.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ