Windows 12 – нова операційна система для комп’ютерів і планшетів

Якщо говорити про операційні системи з лінійки Windows, то популярною серед таких зараз є «десятка», тоді як на другому місці знаходиться «сімка», а випущені вперше на ринок вони були в 2009 і 2015 роках відповідно. Життєвих цикл даних платформ уже закінчується, а значить зовсім скоро Microsoft представить нову платформу для комп’ютерів і планшетів, якою з великою часткою ймовірності виявиться Windows 12. Її реліз повинен відбутися в кінці цього року, а от фінальна стабільна збірка стане доступною тільки в травні 2020 року. Це означає, що до цієї події ще більше ніж півроку, але такий часовий проміжок, як і завжди, пролетить вкрай швидко.

У новій операційній системі під назвою Windows 12, хоча вона може отримати і інше найменування, користувачів чекає спрощений інтерфейс, який стане набагато зручнішим, красивішим і зрозумілішим, ніж в існуючій зараз Windows 10, складність і заплутаність якої є одним з її головних недоліків. Крім того, всі можуть розраховувати на сучасний мінімалістичний дизайн. В ньому буде виконана не тільки сама платформа, але ще і всі стандартні програми для неї. Заради цього дизайнерам довелося створювати ОС буквально з нуля, а не використовувати більш ранні розробки Microsoft.

Відомо, що основою нової платформи для комп’ютерів, ноутбуків, моноблоків і планшетів є ядро ​​Windows Core, над створенням якого розробники працювали багато років. За рахунок нього Windows 12 зможе легко і просто оновлюватися у фоновому режимі, а перезавантажувати кожного разу електронний пристрій для цього абсолютно точно не доведеться. Це, поза будь-якими сумнівами, порадує всіх користувачів, тому що ніяких більше довгих очікувань при виключенні або увімкненні гаджета – все буде працювати максимально швидко і, що не менш важливо, без навантаження на технічне оснащення, принаймні значною.

Крім того, використання нового ядра в Windows 12 дозволило збільшити загальну стабільність всієї платформи, тобто операційна система нарешті перестане «ламатися» після великих оновлень, а також установки якихось окремих додатків, створених з порушеннями правил програмування. Простіше кажучи, нова ОС буде цілком і повністю орієнтована на користувачів, які люблять простоту, стабільність і швидкодію. При цьому ті, кому потрібні просунуті можливості, зможуть встановити на «вінду» спеціальні модулі розширення, які дозволять збільшити список доступних функціональних можливостей, причому дуже відчутно.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ