OnePlus 7 Pro і Xiaomi Mi 9 очолили топ-10 найпотужніших в світі смартфонів

У продаж постійно надходять нові моделі мобільних пристроїв, і зазвичай вони виявляються краще своїх попередників абсолютно у всьому, починаючи з дизайну і закінчуючи швидкістю роботи. Сьогодні, 12 липня 2019 року, співробітники бенчмарку AuTuTu опублікували топ-10 найпотужніших в світі смартфонів на базі Android, але на цей раз не китайський, як було раніше, а міжнародний. Це означає, що увійшли в такий рейтинг тільки такі моделі смартфонів, які можна офіційно купити на території Європи, України та інших країн світу. Перше місце в такому списку зайняв флагман OnePlus 7 Pro, який отримав звання найбільш продуктивного телефону на ринку.

На другому місці, причому з відривом в менш ніж 2% від лідера, йде флагман Xiaomi Mi 9, оснащений за останнім словом техніки. Його вкрай потужне «залізо» дозволяє називатися також найпотужнішим смартфоном в світі. Трійку лідерів замикає ігровий телефон Mi Black Shark 2, який також був створений і випущений компанією Xiaomi. На четвертому рядку опинився флагман Redmi K20 Pro, що зовсім недавно надійшов у продаж. Він також продається в магазинах під найменуванням Xiaomi Mi 9T Pro, а на ділі вони нічим не відрізняються один від одного, будучи точними копіями. П’ятірку найпродуктивніших телефонів на ринку замкнув OnePlus 7, який виявився слабшим «старшої» версії приблизно на 6%.

Слідом за всіма цими смартфонами, що володіють вкрай високою продуктивністю, йдуть Sony Xperia 1, LG V50 ThinQ 5G, Samsung Galaxy S10 +, Samsung Galaxy S10 5G і Samsung Galaxy S10. Всі сім перших смартфонів з усього рейтингу побудовані на базі восьмиядерного процесора Qualcomm Snapdragon 855, що є найпотужнішим у своєму класі. Його тактова частота досягає 2,84 ГГц. Останні три телефони з топу оснащені чіпом Exynos 9820 з частотою 2,73 ГГц, але навіть не дивлячись на це вони є одними з найпотужніших смартфонів на ринку. Втім, вони слабкіші за лідерів OnePlus 7 Pro і Xiaomi Mi 9 приблизно на 16%.

Головне розуміти і враховувати, що рівень потужності не впливає безпосередньо на підсумкову швидкість роботи телефону. Він може бути вкрай потужним, але при цьому забезпечити поганий користувальницький досвід через дешеві контролери пам’яті і, крім того, жахливе програмне забезпечення. На щастя, смартфони для міжнародного ринку всім таким грішать вкрай рідко. Уже в другій половині нинішнього року, тобто в кінці осені, рейтинг AuTuTu повинен сильно оновитися, так як в найближчі місяці в продаж надійде вкрай багато нових смартфонів топового рівня, оснащених за останнім словом техніки і технологій.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ